(SEO)?

SEO staat voor Search Engine Optimisation en wordt gebruikt om uw website beter vindbaar te maken voor de zoekmachines. Dit gaat dan om de gratis zoekresultaten van onder meer Google, Yahoo of Bing.

Een hogere positie in deze zoekmachines levert u dan meer leads en meer klanten op.  Als u website niet goed gevonden wordt in deze zoekmachines loopt u gegarandeerd klanten en uiteindelijk ook een hogere omzet mis. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. U wilt natuurlijk meer klanten en meer omzet creëren met uw website.

Met zoekmachine optimalisatie kunt u uw klanten en uiteindelijk uw omzet sterk verhogen. Door u echt te richten op de zoekwoorden die voor uw website relevant zijn kunt u meer  bezoekers trekken naar uw website. Het is belangrijk om gebruik te maken van zoekmachine  optimalisatie, omdat ongeveer 90% van de internet gebruikers gebruikt maakt van de zoekmachines.

 

 

 

Wat is zoekmachine-optimalisatie? 

Als u bij een zoekmachine een zoekterm opgeeft, dan verschaft de zoekmachine u een lijst met zoekresultaten. De meeste zoekmachines doen hun best om de zoeker een lijst van zoekresultaten te geven die gesorteerd is in volgorde van relevantie. Met andere woorden: met het meest passende zoekresultaat bovenaan.

Het beste resultaat bovenaan

Om te bepalen wat het ‘meest passende’ zoekresultaat is, maakt de zoekmachine gebruik van een aantal meetwaarden. Zo kijkt de zoekmachine naar de titels en inhoud van de geïndexeerde pagina’s, naar eventuele metatags, en hoeveel en welke relevante sites een hyperlink hebben geplaatst naar een website.

Verbeteringen aan de indexering

Ons werk bestaat eruit om er in eerste instantie voor te zorgen dat de website geen technische gebreken vertoont, waardoor een goede indexering kan worden bemoeilijkt. Vervolgens zullen wij kijken of er verbeteringen mogelijk zijn mbt. zaken als de titel, inhoud (content) en opbouw van de website, waarbij vaak speciale aandacht uitgaat naar specifieke zoektermen. Een derde stap is het verkrijgen van kwalitatief goede inlinks: andere pagina’s die naar deze pagina verwijzen. Al deze zaken dragen bij aan een goede zoekmachinepositie, maar een toppositie kan niemand u garanderen.

Uitkijken!

Alle bovenstaande verbeteringen worden door de zoekmachines van harte toegejuigd. Sommige SEO’s maken zich echter schuldig aan niet-toegstane handelingen. Door middel van ongeoorloofde technieken proberen ze de websites van hun klanten aan een toppositie te helpen.

Voorbeelden hiervan zijn het plaatsen van grote hoeveelheden voor de bezoeker onzichtbare content en het plaatsen van links op grote aantallen niet-relevante sites. Ook komt het regelmatig voor dat een dergelijke SEO de websites van zijn klanten gebruikt voor de promotie van websites van andere klanten.

Uitsluiting

Dit gedrag wordt door de meeste zoekmachines (en met name Google) genadeloos afgestraft. Betreffende websites kunnen door de zoekmachine uit de index worden verwijderd, met als gevolgd dat uw site helemaal niet meer gevonden kan worden.